Valpekull Oktober 2020

Missi

Valpekull Kennel Gullura 

Gullura`s Miss Universe NO43537/17 er paret med Pointmann`s Granat NO36829/18

Valper forventet: 3/10-20. Leveringsklare: ca 28/11-20

Kennel Gullura holder til i Grimstad og drives av Kristin og Eskild Bothner

Hjemmeside: www.gullura.com

Telefon: 92453453(Kristin) 90782059(Eskild)

Epost: kristinbothner@gmail.com

Vi har svært store forhåpninger til denne parringen, og valpene selges kun til aktive jegere som også ønsker å stille på jaktprøver. 

Men, det viktigste er at du ønsker å få frem det beste i hunden som jakthund, og ønsker å bruke mye tid sammen med den.  

Som oppdretter vil vi bidra for at du skal lykkes. Både med veiledning, men også med treningssamlinger, etc. Vi ønsker også at du skal være medlem av Norsk Gordonsetterklubb.

Det forventes valper med meget stor viltfinnerevne. Dette mener vi er den viktigste egenskapen til en fuglehund. 

Denne kombinasjonen vil også med stor sannsynlighet gi hunder med svært stor jaktlyst og utholdenhet, samtidig som de har en meget systematisk reviering, og god kontakt med sin fører. Vi antar også at de vil bli meget lettdresserte, men mentalt sterke individer i den nedre delen av høydeskalaen.

Vårt mål er «allround-hunder» som kan jakte like godt i alle disipliner (høyfjell, lavland og skog).

Presisjon i fugl og djervhet i reisen er andre egenskaper vi både ønsker og forventer.

Spontan sekundering er en selvfølge. Rapport er for oss også en annen viktig egenskap vi etterstreber. Ikke nødvendigvis for «rapportens» skyld, men vel så mye p.g.a hundens ønske om å samarbeide for å få felt fugl.

Helse er viktig for alle, også for oss!  Vi har aldri hatt syke hunder. Dette er helt sikkert litt tilfeldig, men vi er veldig takknemlige for at vi har vært så heldige.

Det meste av tiden er hundene familiemedlemmer. Det ønsker vi at de skal være, uten at de blir en belastning. De skal kunne omgås mennesker og andre hunder. De skal være rolige og avslappet i hus. 

Dette er vår «avlsfilosofi», og som er våre mål. Når det er sagt er dette ingen garanti for at valpene har alle disse egenskapene. Det er en umulighet. Men, vi arbeider hele tiden målrettet mot disse avlsmålene. Og alltid i tråd med Gordonsetterklubbens avlsfilosofi (RAS). 

Anm: 

En må være klar over at dette kullet ikke vil kunne «nå opp mot» et tilsvarende «helnorsk» kull med tanke på indekser. Det er fordi «Missi» og Granat har utenlandske fedre, og disse vil på grunn av indekssystemets oppbygging, automatisk bli satt til en lavere indeks enn de ville hatt hvis deres resultater hadde vært i Norge. Med andre ord, ingen av de utenlandske hundenes jaktprøveresultater regnes inn i det norske indekssystemet. Dette gjelder for alle kull med utenlandske foreldre. Norske hunders prestasjoner i utlandet, vil heller ikke komme frem i indekssystemet.

 Gullura´s Miss Universe NO43537/17

«Missi» er ei ung tispe på 59cm og ca 18kg i jaktform. Hun er en langbeint og slank «jaktmaskin», med en fantastisk proporsjonert muskelmasse. Store robuste poter som bærer godt på snø.

Hun er det «råeste» vi har hatt mellom hendene når det kommer til jaktlyst, viltfinnerevne, utholdenhet og fart. I tillegg har hun en helt fantastisk reviering og samarbeid med sin fører. Til tross for den enorme farten, finner hun alltid fugl i god kontakt, det være seg på høyfjell, lavland eller skog. 

Det er rett og slett en nytelse å se henne i aksjon. Hun har en svært fin stil, og «syr» jaktområdet etter beste skreddersøm med en svært god medfødt evne til å bruke vinden.

(Hun revierer forøvrig på samme måte også på vann)

Missi er etter vårt syn ei intelligent og meget lettdressert tispe. Dog med en del jagelyst i sine yngre dager. Med sine amerikanske aner står hun i en meget intens stand, og med høy hale.

Hun er svært presis på fugl og reiser meget djervt. 

Vi merker ikke at vi har henne i hus.

Resultater:

Norge

1Uk

5.plass i Forus Open (NM for unghunder på lavland)

3AK (På sin første start)

Danmark

1Uk

Utstilling

Excl

CCA Fri

HD: A

“Missi`s” Far: DkJchDkBchSeJch Lilleskogens Wayne

Er en middels stor hannhund. Han er en meget godt premiert hund med stor jaktlyst og viltfinnerevne med et fint gemytt.  Wayne er halv-amerikaner, og stammer fra de mestvinnende linjer i USA.

Wayne har mange 1 PR både i unghund klassen og fikk 1 PR i brukshund klassen (prøve med felling) 18 mnd gammel, ble nr.2 i Dansk Derby, og ble historisk med å vinne konkurranse klassen i uk og vinner klassen på Dansk Gordonsetterklubb´s Hovedprøve samme år. Har senere plassert seg høyt i vk med ck og cacit og innehar titlene DkJchDkBchSeJch.

 „Missi`s „Mor: NUCH,DUCH(J), NJ(K)CH, NJCH, NMFS-17 Trixie 20584/08

Trixie er tidenes mestvinnende Gordonsetter, og antakelig den eneste fuglehund uansett rase som i tillegg til å være 4x Champion og Norgesmester, også er premiert i alle disipliner.

Hun har 1VK (10stk) i alle disipliner Høyfjell høst, Høyfjell vinter, Lavland og skog. I tillegg har hun 1AK fullkombinert og flere 1AK m/ÆP samt 1AK apport både i Norge og Danmark.

Hun er den eneste vinner av NM-skog som har fått CACIT (må bl.a vise rapport)

 1xCACIT, 1xRes.CACIT og 2xCK på jaktprøve. Sølv og Bronse fra NM-Lag.

Trixie har mottatt en rekke utmerkelser. Hun har bl.a blitt kåret til Årets Gordonsetter            2 ganger (2012 og 2017).

Alle Trixie`s avkom som har startet på jaktprøve er premierte! Blant annet er Gullura`s Rappo som er fra Trixie`s første kull, også NJCH og kåret til Årets Gordonsetter (2018)

Trixie har alltid vært en fornøyelse å ha i hus! Hun har et fint gemytt, og har et sterkt utviklet morsinstinkt.

Pointmann`s Granat NO36829/18

Granat er en hannhund på 60 cm og ca 20kg i jaktform.

Han er en trivelig og sosial kar, som er meget lettdressert og med lav jagelyst.

Granat revierer på en glimrende måte, i god kontakt med sin fører. Han er meget utholdende og er svært presis i sine fuglearbeider.

Til tross for sin unge alder er han allerede meget godt premiert. Kan også nevnes at hans kull-søster, ble nr 2 i Norsk Derby i 2019. 

CCA Fri

PRA Fri

HD A

Granat`s far: DBRCH DJCH Nakkehagens Orkan

Orkan er en av Danmarks mestvinnende hannhunder, og vi har hatt gleden av å se ham i aksjon flere ganger. Han er en stilfull hannhund som revierer svært godt og er en ypperlig viltfinner. Han har også et fantastisk bra gemytt.

Orkan er både Dansk Jaktchampion og Dansk Brugschampion (Krever felling på jaktprøve)

Granat`s mor: Østjyllands Ambasedeur Des Femmes

Ambassedeur er en meget godt premiert tispe, som har vist seg å avle godt.

Hun er robust mentalt, og har meget høy jaktlyst.

Eier´s Beskrivelse av Granat:

Granat

Nyeste kommentarer

30.11 | 14:16

Morsomt å følge med på utviklingen.

07.11 | 18:49

Fine bilder!😀😀😀👍

30.10 | 15:36

Kjempefin side som gjør ventetiden litt bedre. Gleder oss heilt vilt! 😀👍...

22.10 | 08:34

<3 <3 Vi gleder oss til å hilse på! Hilsen fra Ulefoss