Missi`s Dagbok

Mandag 28.11.22

Hei allesammen! Jeg heter Gullura`s Miss Universe og blir kalt for Missi i dette huset. Jeg kan nå endelig presentere alle mine 11 valper:) I dag er de 5 dager gamle, og de vokser og trives i valpekassa her. Jeg er fryktelig sulten om dagen, og spiser 5 ganger om dagen. Valpene er nå ca 400-500 gram, og de vokser i rekordfart. Livet mitt om dagen går stort sett til å mate valpene, spise selv, og så får jeg løpt litt rundt huset her når jeg blir ekstra rastløs. Det kan jo hende jeg finner ei rugde rundt hushjørnet her. Jeg har fått 7 tisper og 4 hann hunder. Kristin og Eskild skryter veldig av meg hvor flink jeg er med valpene mine. De skal få godt med sosialisering fremover med 3 tenåringer i hus. I dette huset bor Kristin, Eskild, Trym (18til jul), Silje 16 og Tiril (15 år til jul). Her bor også mamma Trixie (14 1/2) år, Gullura`s Rappo (12 år), Gullura`s Nicki 6 år og Tverrfjellets UFO. UFO er sønnen til Rappo,  og  han eies av Trym. Vi bor på et lite småbruk med mye dyr, men dette kan jeg fortelle mer om seinere. Nå må jeg mate valpene mine.


FREDAG 2.12.22

Hei og hå! Beklager at jeg ble borte en liten stund, men de migrerte hele hjemmesida vår til et annet system. Nå sliter jeg litt med å få dette til. Jeg skal prøve å få lagt ut bilder, så fort jeg skjønner dette nye systemet til den nye hjemmesiden vår. Imens hjemmesiden er blitt flyttet, så har jeg gjort min jobb i kassa. Valpene er blitt dobbelt så store som da de ble født. De har begynt å kravle litt rundt i kassa. Om noen dager så åpner de øynene sine, og kommer seg opp på alle fire. Jeg bruker fortsatt mye tid i valpekassa, men når valpene er mett og har sovnet da tar jeg en tur inn i stua til familien her. Jeg er kjempeulten om dagen, og det kan jo hende  det er noe å få på kjøkkenet. Ute har det regnet og regnet i det siste. Kristin har byttet på i valpekassa mange ganger. Når jeg har vært ute og blitt søkkbløt. Da blir det ikke så fint i valpekassa heller. Da må Kristin bytte underlag for valpene mine skal ha det tørt og fint. Kristin har vært kjempestreng siden valpene kom. Her er det ingen som slipper inn før det har gått et par uker. Hun vil ikke at jeg skal bli stresset og miste melka. Tror dette går helt fint jeg, og jeg gleder meg til å vise de frem en dag. I dag er valpene mine 9 dager:) Ha en fin kveld!


Søndag 4.12.22

Hei! I dag åpnet den første valpen min øynene. Flere har kommet seg opp på alle fire, og nå begynner de å se ut som små miniatyr gordon settere. Kristin og Eskild er veldig fornøyd med meg for jeg er veldig tolmodig. Det er veldig stille i valpekassa, og det tyder på at jeg gir nok mat. Jeg har mye selskap ved valpekassa. Disse tre tenåringene sitter støtt sammen med meg, og holder i en valp. Jeg ble litt rastløs i dag når jeg hørte at de andre skulle ut på tur. De fant visst flere rugder, og det har jeg også lyst til å være med på. Men, akkurat nå så vil jeg ikke forlate valpekassa så lenge om gangen. Jeg er veldig glad i valpene mine, og jeg passer på de som en smed. Nå kommer Kristin og Eskild inn døra her også. Tiril ser ut som en sjørøver for hun har vært på juleavslutning i turn hallen. Nå skal de skifte på valpekassa mi, og så ser jeg at vekta kommer frem igjen. Jeg får en godbit nå, så her skal jeg kose meg imens Kristin og Tiril ser at alle valpene mine vokser som de skal.


Fredag 9.12.22

Nå begynner det å skje mye i kassa mi. Valpene begynner å nærme seg 1 kg. De har åpnet øynene sine, og de går rundt i valpekassa. Kristin og Eskild måtte fjerne rørene på siden av kassa mi så ikke valpene mine skulle sette seg fast i dem. De stengene på siden er laget for å beskytte valpene mine. De er laget for at  når det blir mange valper som blir født, så kan de gjemme seg litt der når jeg føder eller legger meg ned. Jeg må passe på at de ikke blir klemt. Etterhvert så blir de tatt vekk, og så vokser valpene seg større. Når første valp kryper over den lille planken foran i kassa, da må vi snu valpekassa. Etterhvert klatrer de over kassa, og da får de et større område å være på. Jeg lurer litt på hva jeg skal gjøre når jeg skal ta de med ut. Jeg pleier å ha med meg alle valpene ut for å spise og leke noen ganger om dagen når de blir litt større. Akkurat nå er det -5 -10 grader ute. Litt uvanlig til å være her i sør, men det får jeg tenke på seinere.Jeg elsker jo snø. Akkurat nå bare koser jeg meg med valpene mine. Steller og duller med dem, og gir dem all den næringen jeg kan:) I dag så skal vi få besøk av bestemor. Hun blir de første som får se valpene mine. Jeg gleder meg til å vise dem fram til henne for jeg er veldig stolt av dem. Jeg føler jeg har de nydeligste valpene i verden:)


Fredag 16.12.22

Hei Kristin! Hvor har du vært? Vil du se hvor store valpene mine er blitt? Oh, dere har vokst.Kristin forteller meg at hun har vært i Tyskland noen dager, men nå er hun tilbake for å hjelpe meg med gjengen min. Smatt,smatt hva er det du gir valpene mine. I dag har valpene mine smakt mat for første gang. Fra valpene er 3 uker vokser valpene ofte ca 1 kg i uken. Når de er 7-8 uker så har de ofte tidoblet veksten sin. Det er ikke små mengder med mat som skal til for en slik vekst, og til et aktivt valpeliv. I uke 3 så kommer nå de første tennene til syne, og valpene mine lærer nå å gå og drikke. Mot slutten av denne uken så utvikler luktesansen seg til valpene. Valpene må fortsatt ikke utsettes for stress, og derfor så taes valpene minimalt ut av kassa si. Kristin sier hun skal sende alle bilder av valpene på sms fordi den nye hjemmesida ikke fungerer som den skal. Trym og Kristin skal sette seg ned og se om de kan finne ut av dette. Imens så skal jeg fore disse små og passe veldig godt på dem:) 


Onsdag 21.12.22

I dag er valpene mine 4 uker, og de er så nydelige. Men, nå begynner de å bli veldig rampete. Det er mye mer lyd i kassa, og de småsloss mye. De første skrittene er tatt og valpene begynner å lekesloss med deres søsken. De har nå begynt å øve seg på å knurre og logre, og det er nå det sosiale samspillet begynner. Valpenes øyne og ører fungerer nå til en viss grad, og i denne alderen begynner de å reagere på lys og lyd. De får nå for 4 ganger om dagen ved siden av at de drikker melk av meg. Valpene har alle fått nye  halsbånd nå. De satte Tiril på. I går fikk vi alle en ekstra godbit for da ble Trym 18 år. Nå har valpene fått hilst på flere mennesker, og de blir vant til støvsugeren, oppvakmaskina og vanlige lyder i hverdagen. Jeg er mere sammen med familien igjen her, og liker godt å være sammen med de andre hundene i flokken. Best trives jeg på kjøkkenet om dagen. Det kan være noe som faller ned fra kjøkkenbenken. Mammaen til Eskild er her, og du vet at da skal det være 7 slag til jul:) Nå sier valpene at de vil ha litt mat, så da er det bare å hoppe opp i valpekassa igjen.

Ståle Bråten 30.11.2022 14:16

Morsomt å følge med på utviklingen.

Nyeste kommentarer

30.11 | 14:16

Morsomt å følge med på utviklingen.

07.11 | 18:49

Fine bilder!😀😀😀👍

30.10 | 15:36

Kjempefin side som gjør ventetiden litt bedre. Gleder oss heilt vilt! 😀👍...

22.10 | 08:34

<3 <3 Vi gleder oss til å hilse på! Hilsen fra Ulefoss